- انواع کسب و کارها: 5 نوع مختلف کسب و کار را بشناسید
شاخص داوجونز که اصلی ترین شاخص سهام در بازار بورس نیویورک است روز دوشنبه 1175 امتیاز سقوط کرد که یک کاهش 4.6 درصدی بوده است. این سطح از سقوط در فقط یک روز در طی 10 سال گذشته بی سابقه بوده است. ارزش این سهام هم اکنون حدود 24 هزار و 345 است.
آخرین بار در سال 2008 هنگام رکود اقتصادی در آمریکا چنین سقوطی در بازار سهام مشاهده شد. در روز 29 سپتامبر سال 2008 شاخص داو جونز بیش از 777 امتیاز سقوط کرد.
سقوط این بازار در طول روز حتی شدیدتر بود – تا 1500 نمره – اما بعدا بخشی از آن را جبران کرد.
افت بازار ابتدا در روز جمعه شروع شده بود زمانی که انتشار داده های مربوط به رشد ملموس حقوق به چشم انداز افزایش میزان بهره توسط بانک مرکزی دامن زد.
شاخص نزدک حدود 2.6% و شاخص اس اندپی حدود2% افت کرده است.
بازار افتیاسای در لندن با 1.46% سقوط بسته شد و بازارهای بورس اصلی آسیا با حدود 1 تا 2.5% افت بسته شدهاند.
سقوط شاخصهای اصلی بازار در پی چندین ماه رشد در بازار و بالاگرفتن نگرانیها درباره افزایش زیاده از حد قیمت سهام روی داده است.
چشم اندازی اقتصادی
تحولات دوشنبه واکنش سرمایه گذاران آمریکایی به تغییرات کوچک اما قابل توجهی در چشم انداز اقتصادی آمریکا و تاثیر آن بر هزینه استقراض از بانک هاست.
وزارت کار آمریکا روز جمعه آمار اشتغال را منتشر کرده بود که نشان دهنده رشد حقوق کارمندان بیش از حد انتظار بود.
با افزایش حقوق انتظار می رود که مردم پول بیشتری خرج کنند و تورم افزایش یابد.
برای کنترل تورم، بانک مرکزی آمریکا معمولا به افزایش میزان بهره وام بانکی متوسل می شود و همین باعث وحشت سرمایه گذاران شده است.
آنها اکنون نگرانند که بانک مرکزی حتی بیش از حد انتظار میزان بهره را افزایش دهد.
همزمان جروم پاول به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی آمریکا روز دوشنبه سوگند یاد کرده است او جانشین جانت یلن می شود که برای یک دوره در این مقام بود اما دولت ترامپ ریاست او را تمدید نکرد.
تحولات دوشنبه نشان می دهد که آقای پاول باید ضمن اتخاذ سیاست هایی برای حفظ رشد اقتصادی مانع از وحشت سرمایه گذاران شود.
سقوط شاخص داوجونز برخلاف رشد شدید ماه ژانویه است که طی آن – ظرف 30 روز – از دو مرز مهم 25 هزار و 26 هزار رد شده بود.
نگرانی کاخ سفید از افت بورس
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از زمان رسیدن به قدرت در ژانویه سال پیش تاکنون چندین بار توییت هایی درباره رشد بازارهای بورس منتشر کرده است.
او آخرین بار در روز 7 ژانویه نوشت: “بازار بورس درحال رساندن فواید بزرگی به کشور ماست، نه فقط از نظر ثبت رکورد ارزش سهام، بلکه ایجاد شغل، شغل، شغل در حال و آینده. از زمان پیروزی بزرگ انتخاباتی ما چیزی به ارزش هفت تریلیون دلار تولید شده!”
با این حال کاخ سفید روز دوشنبه به شبکه “سی ان بی سی” گفت: “هر وقت بازار با افت شاخص مواجه شود ما نگران می شویم، اما در عین حال نسبت به پایه های محکم اقتصاد اطمینان داریم.”
سارا سندرزی سخنگوی کاخ سفید همچنین در بیانیه جداگانه ای نوشت که “برنامه کاهش مالیاتی رئیس جمهور و اصلاحات نظام مقررات (کاهش نظارت بر کسب و کارها) بیش از پیش اقتصاد را تقویت خواهد کرد و باعث رفاه بیشتر مردم آمریکا خواهد شد.”
وبگردی سایت کسب و کار بازده
خبرخوان هفته